Producten

Hoogrendement verwarmingspanelen 

De hoogrendement verwarmingspanelen van RAIO verwarmen de aanwezige massa in verblijfsruimten. Hierdoor ontstaat er een klimaat in verblijfsruimten dat als zeer comfortabel wordt ervaren. De infrarood warmtepanelen verwarmen geen lucht maar de inhoud van de ruimte, deze geven op hun beurt hun warmte in de ruimte af zonder luchtcirculatie.
RAIO stralingspanelen zijn er in verschillende maten en soorten, zowel opbouw als inbouw, en zijn heel eenvoudig te monteren aan de wand of in het plafond. 

Overigens worden de verwarmingspanelen van RAIO als energiezuinig beschouwd doordat er gebruikt wordt gemaakt van een combinatie met de innovatieve grafeen technologie.

Daardoor kunnen ze o.a. gebruikt worden in huis, bedrijven, industrie, restaurants, winkels en bijgebouwen.

Meer informatie is te vinden op raio.click

                                                                           SmeetsLight banner

LED paneelverlichting

LED panelen hebben alleen maar voordelen t.o.v. de traditionele TL-armaturen. Meer licht, mooier design en veel lager stroomverbruik. U kunt heel eenvoudig het tl- armatuur verwijderen en dan het LED paneel er in leggen net zoals u een plafondplaat in een systeemplafond legt, het is de beste oplossing voor led in een systeemplafond.

paneelverlichting

LED inbouwarmaturen

De nieuwe generatie inbouw spots zijn LED inbouwspots (downlighters genoemd). De downlighter is eenvoudig in te bouwen. Downlighters worden veelal toegepast als systeemplafondverlichting in entrees, winkels, toiletten, keukens en gangen.

inbouwspot

LED TL buis

Zijn de TL buizen binnen uw bedrijf aan vervanging toe? Bent u op zoek naar een meer energiebesparende oplossing? Denk er dan eens over na om uw TL-buizen te vervangen door LED verlichting. LED TL-verlichting lijkt misschien duurder dan andere TL-verlichting, door de hogere aanschafprijs. Door het hoge rendement en de lange levensduur heeft u deze investering al gauw terug verdient.

LED TL buis

 

LED lampen

LED lampen zijn in alle soorten fittingen te verkrijgen. E27, E14, GU10 spots, G4, enzevoort. Ook dimbare LED lampen zijn verkrijgbaar.

LED lampen

LED high bay

Een prachtig alternatief voor uw traditionele halogeen of gaslampen, de LED High Bay. Deze hanglamp is een goede investering. Naast de energiebesparing van 40 tot wel 80 procent gaat deze lamp veel langer mee. U hangt de lamp één keer op en vervolgens hoeft u er gemiddeld 10 jaar niet meer naar om te kijken!

high bay

LED railverlichting

Een groot voordeel van dit type verlichting is de snelle en eenvoudige montage en de flexibiliteit van het systeem. De rail kan eenvoudig worden uitgebreid en spots kunnen naar harte lust worden verplaatst. U bespaart op installatiekosten en ontsierende kabelgoten blijven achterwege.

railverlichting

LED strips

LED Strip is een zeer veelzijdig product dat op oneindig veel manieren kan worden toegepast en bovendien gemakkelijk te bevestigen is.

LED strip

LED PL

LED PL is een uitstekende vervanger voor de gewone PL lamp. Door het lage wattage en de hoge lichtopbrengst vaak al binnen een jaar terugverdiend.

LED PL

 

 

 

Explosieveilige LED verlichting

Deze ATEX producten worden toegepast in omgevingen waar gas- en/of stofontploffingsgevaar dreigt. Meer specifiek betreft het toepassingen in de olie-, gas- en (petro)chemie en offshore industrie waaronder raffinaderijen en olieplatforms.

Tijdens verschillende werkzaamheden staat de veiligheid van het personeel voorop. Volgens de ATEX richtlijnen is iedere werkgever die te maken heeft met explosiegevaarlijke omgevingen verplicht om organisatorische maatregelen te treffen. Explosiegevoelige omgevingen en elektriciteit is een gevaarlijke combinatie. Voor dergelijke omgevingen is speciale verlichting ontworpen. Deze verlichtingsarmaturen dragen het label ‘ATEX’, dat staat voor ‘ATmosphères EXplosibles’. In de Europese Unie moeten organisaties die werken met brandbare gassen en explosiegevoelige materialen voldoen aan ATEX richtlijnen (1999/92/EG en 94/9/EG).

Wat is Atex verlichting?

ATEX verlichting is explosieveilige verlichting. In een armatuur kan kortsluiting ontstaan. Kortsluiting geeft vaak een vonk. In combinatie met brandbare- of explosiegevoelige gassen en materialen kan een levensgevaarlijke situatie ontstaan. ATEX armaturen zijn zo ontworpen dat een eventuele kortsluiting van de lamp of een elektronisch component geen contact kan maken met de omgeving. Het armatuur is ‘verpakt’ in waterdicht en explosieveilig materiaal.

Gecertificeerde explosieveilige armaturen zijn voorzien van het ATEX´Epsilon x´ ofwel ´Ex´ symbool. Deze certificering is onderdeel van ATEX productierichtlijn 94/9/EG. Dit is een richtlijn voor zowel elektrische als niet-elektrische apparaten die worden gebruikt in omgevingen waar explosiegevaar kan optreden. In Nederland is deze richtlijn opgenomen in het Warenwetbesluit Explosieveilig materieel.

Er wordt doorgaans gesproken van een explosieve atmosfeer indien er een mengsel van brandbare stoffen aanwezig is. Men spreekt van een explosieveilige omgeving indien er geen mengsel van brandbare stoffen aanwezig is. De brandbare stoffen kunnen in de volgende vormen voorkomen: dampen, gassen, atmosferische omstandigheden, nevels en stof.

                                                                                 ATEX P2 Side 782x450